Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary: Zegar w naprawie...

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Filmy o wampirach...
Autor Wiadomość
Latrommi 
ZNAWCA Lost!

Stopien uzależnienia: Widz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2009-03-12, 14:33   Filmy o wampirach...

Jakie filmy o wampirach znacie i uważacie za godne uwagi ?
Na które według Was nie warto tracić czasu i dlaczego ?

Interview with the Vampire (Wywiad z wampirem) z 1994r.

Film ten oglądałam po raz pierwszy 14 lat temu i muszę przyznać, że bardzo mi się wtedy spodobał. Brad Pitt, Antionio Banderas, Tomcio Cruise, Kirsten Dunst i Christian Slater gwarantują całkiem nieźle spędzone dwie godziny. Nie jest to typowa krwawa historyjka o wampirach. Ciekawie nakręcony film o wewnętrznych rozterkach i wybieranych ścieżkach w życiu. Dawno nie oglądałam tego filmu, ale wydaje mi się, że warto go obejrzeć.

Queen of the Damned (Królowa Potępionych) z 2002r.

To już inna historyjka, ale z Wywiadem z wampirem ma nieco wspólnego, Królowa jest bowiem kontynuacją bestselerowej powieści Anne Rice. Film momentami straszliwie irytuje, ale ponownie jest to ciekawe spojrzenie na wampiry, ludzką głupotę i kilka innych wątków. Ładne zdjęcia, całkiem przyjemny soundtrack.

Twilight (Zmierzch) z 2008r.

Jak nie lubię opowieści wplecionych w życie licealistów, to akurat Zmierzch wcale nie był taki zły. Cieszę się, że nie oglądałam żadnych trailerów przed obejrzeniem filmu, bo wszystko by zepsuły. Film ma w sobie praktycznie coś ze wszystkiego. Trochę z komedii romantycznej, filmu grozy, akcji, fantasy itd.... Jest to inne spojrzenie na wampiry; nie ma tutaj kołków, spalania się w świetle słonecznym, wrażliwości na srebro czy krzyże. Film jest owszem trochę ckliwy i banalny, ale mimo wszystko przyjemnie się ogląda (m.in. napięcie między głównymi bohaterami.)

Piotruś 

Wysłany: 2009-03-15, 21:23   

może nie film lecz bajka- Hrabia kaczula. Oldskul ;)

Mumin 
brand new eyes

Stopien uzależnienia: Fan
Zaproszone osoby: 10
Wysłany: 2009-03-15, 22:22   

Zmierzch mi się strasznie podobał. Nawet mimo tego, że przed obejrzeniem przeczytałam już 2 częsci tej sagi. Film praktycznie w ogóle nie odbiega od książki, jak to zwykle bywa w tego typu produkcjach. Choć dużo osób mówi, że inaczej wyobrażało sobie Belle, to ja jestem zdania, że Kristen idealnie odtworzyła Belle.

Odpowiedz do tematu