produkcja: USA
gatunek: Dramat, Sci-Fi
data premiery:
2006-06-08 (Świat)
OPIS: Kyle XY to nastolatek, który pewnego dnia budzi się nagi w lesie. Zdezorientowany a jednocześnie zaciekawiony udaje się w kierunku miasta, gdzie zostaje zatrzymany przez policję. Kyle nie umie mówić a co najważniejsze nie ma... pępka - świadczy to o jego tajemniczym przyjściu na świat. Kyle zostaje przygarnięty przez rodzinę, która uczy go życia między ludzmi. Jak się okazuje nasz bohater posiada różne umiejętności. W trakcie przeprowadzanych badań tomograficznych stwierdzono, że jego mózg wykorzystuje 100% swoich możliwości.
Tyle jeśli chodzi o wiedzę encyklopedyczną, a ja od siebie dodam że serial jest całkiem fajny, młodzieżowy z nutką thilleru. Porusza zagadnienia codzienności z innej perspektywy, szesnastoletniego niemowlaka że tak powiem Serial leci na TVP1 w niedziele, ale ja juz jestem po pierwszym sezonie i musze powiedzieć że wciągający oczywiście mamy tu spojrzenie na amerykańską młodzież w wieku licealnym, problemy rodzinne oraz z dorastaniem.
Polecam ten serial i jeśli by ktoś miał chęć pogadania o nim to zapraszam tutaj
Dzięki korzen, wielkie dzięki Szukam ostatnio jakichś serialów A ten tu wykorzystuje 100% swojego mózgu, czyli tak jak ja, więc fajnie będzie obejrzeć serial o kimś podobnym do siebie, wielkie dzięki jeszcze raz
_________________ ...Bury me smilin'
with G's in my pocket,
have a party at my funeral ...
...Give me a paper and a pen,
so I can write about my life of sin,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
szkoda że pierwszy sezon ma tylko 10 odcinków przez co obejrzałem go w... 3 dni
Podoba mi sie w tym serialu to że mozemy spojrzeć na różne aspekty naszego zycia z troche inne perspektywy. Obserwujemy proces poznawania świata przez osobę która na początku nic nie wie, ale z czasem zdobywa potrzebna mu wiedze o życiu. Również trzymająca w napięciu jest historia pochodzenia Kyle'a, a odkrycie prawdy o nim przyjdzie nam z licznymi zwrotami akcji w fabule.
Nie da sie równiez ominąć postaci głównego bohatera która posiada "nadludzkie" moce, przez co pewnie każdy z nas chciałby postawić się na jego miejscu...
Wlasnie ciagne 1 sezon Dziekoweczka jeszcze raz Jak ktos cos zna to pisac
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
Zajebisty. Polecam goraco Koles inteligentny jak ja
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
Nie powiem, z poczatku, w zasadzie cały pierwszy sezon naprawdę mi się podobał. Miło się oglądało, wciągający, ale już drugi sezon według mnie słabszy. Ogólnie serial na plus, ale mógłby być trochę lepszy.
Z seriali, które oglądałem polecam Wam Day Break i Dextera ( jeżeli nie oglądaliście). Mi się podobały...
Day Break, bardzo fajne, dDextera nie oglądałem, ale czy nie chodzi Ci o kreskówkę Nie wiem może niedoinformowany jestem, ale nie oglądałem serialu Dexter, się obczai później Pozdro
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
I sezon świetny, później niestety jak to często bywa, leci w dóóóół. Nie zmienia to faktu, że seria jak najbardziej na plus.
with G's in my pocket,
a couple bottles of Gin
incase I don't get in...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum