Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2009-09-15, 19:17
Bułgarzy są ciency pod względem psychiki. Inna sprawa, że w półfinale Zagumny rozgrywał bardzo dobrze, a to nie zawsze mu wychodziło w tym turnieju.
Cytat:
Jednak Gruszka kończył wszystko. Przykładem była ostatnia piłka, byłem pewien, że to jeszcze nie koniec, strasznie musiał wykręcać, a tu atak w linie i złoto dla Polaków. Nie widziałem gry poszczególnych Bułgarów i Rusków, ale na poziomie naszych meczów zasłużenie został MVP, gdyż ciągnął naszą grę w chwilach słabości.
Wiadomo, że MVP musiał być Polak. W grę wchodzili tylko Grucha Guma Kurek i może Bąku. Ale to jednak Gruszka był z nich najlepszy i zdobywał najważniejsze punkty więc wiadomo, że zasłużona nagroda.
Śmieszne jest trochę, że takie leszcze jak Bartman czy Ruciak (którzy jednak w tym turnieju zagrali dobrze) lub Gromadowski mają złoto a tacy mistrzowie jak Wlazły, Świder czy Winiar nie. No ale tak bywa.
Cytat:
Wreszcie Polska siatkówka osiągnęła sukces - w tym turnieju mogłaby nas pokonać tylko Brazylia, gdyby to były MŚ - może za rok, gdy wróci Wlazły i prawdopodobnie Świderski pokonamy niepokonanych. Mamy młodych, utalentowanych zawodników - szczególnie myślę tu o Kurku i Jaroszu - którzy z pewnością zagrają za 5 lat w MŚ w Polsce, więc na razie wszystko brnie w idealnym kierunku. A pomyśleć, że o włos abyśmy się do ME nie dostali...
To akurat nie był zachwycający turniej w naszym wykonaniu. Poszczególni gracze grali dobrze, nawet bardzo dobrze, ale żaden nie zagrał wybitnie ( może poza gruchą w dwóch ostatnich meczach ). Ale jako drużyna zaprezentowaliśmy się znakomicie.
Cytat:
Tak jak powiedział PH przed turniejem - wszystko zależało od Gruszki.
Słuchaj się eksperta ! To ja powinienem siedzieć w studiu a nie Mazury Jarosze czy Drzyzgi. He He Hew
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum