właśnie nad tym pracuje wyszło mi że jak podstawić po słowo Dharma Litery to będą 4 8 1 17 13 1 ( według alfabtu) co daje 44. aha gdy dodać ze sobą 4 8 15 16 23 42 będzie 108 a jak odjąc - 100 )
_________________ Każdy nowy odcinek Lostu jest jak sprite. widzowie jak pragnienie (przyciąga )
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2007-01-02, 21:21
MrJez, o co ci chodzi? Nie musisz się chwalić, że umiesz dodawać. Poza tym nic nie udowodniłeś, nie rozwiązałeś, tylko napisałeś wyniki jakichś działań w ogóle nie związanych z Lostem. Przestańcie wreszcie dodawać, mnożyć, odejmować, dzielić itp. te liczby, a zastanówcie się nad ich sensem, znaczeniem w serialu
Taka ciekawostka: Liczb to taki chwyt reklamowy. [ Przeczytałem to na jednej z amerykańskich stron. Powiedziała to osoba biorąca udział w filmie. Nie chciała ujawni c kim jest] Podobno w serialu aby urozmaicić go dodano te liczby. Maja one milion powiązań. nie dharma, nie inni - to nie jest na pierwszym miejscu.
Przykład.
Ana lucia rozmawia z Jackeim w barze. ich siedzenia miały numery ....23C i 42F? Hm? DZiwne prawda
GuteQ potwierdzam to co mówisz, bo ludzie mają na tym punkcie totalną obsesję! To jest zwykły trik, aby zwiększyć napięcie, albo oglądalność. Myślę tez, że te liczby z końcem drugiego sezonu znikną, ich wątek wygaśnie.
Zgadzam się z tym, że niektórzy zbyt mocno chcą wiązać liczby z wszystkim co tylko przyjdzie im do głowy. Ale myśle, że jednak te liczby będą miały jakieś istotne znaczenie, którego jeszcze nie znamy... .
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi...
Bardzo by mnie to zdenerwowało, gdyby do końca Losta nie była wyjaśniona zagadka tych liczb.Jakoś nie chce mi się wierzyć, że te liczby to są zwykłe nic nie znaczące cyferki i jakoś musi się to wyjaśnić.
Co do tych obliczeń związanych z liczbami, to już kiedyś się wypowiadałem(ale mogę jeszcze raz to powtórzyć), że według mnie jest to głupota.
Też niecierpliwie czekam na wyjaśnienie tej zagadki
A kto nie czeka?? A co to tego, że jedynie reżyser wie o co z tymi liczbami chdzi, to sie nie zgadzam, bo wie tez scenarzysta I wg mnie ten ciąg liczb jest przypadkowy.
Nie no, nie o to mi chodzi. Wiem, że liczby pojawiają się w serialu od początku- poprostu myślę, że ciąg liczb jest przypadkowy... Wymyślili coś takiego już w pierwszym odc i teraz to tak ciągną...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum